Grilovací potřeby

PROTOŽE KVALITA SE VYPLATÍ

Námi nabízené dřevěné grilovací uhlí a brikety zvítězily v testu idnes.cz!

  • ve všech parametrech dosahují dobré nebo nejlepší výsledky
  • uhlí má optimální velikost
  • vysoký obsah fixního uhlíku (96 %), který určuje, kolik procent je využito při spalování


Řadit podle 
Výrobce 

Nabízíme vám smrkové a borovicové  třísky pro
běžná cena 88,00 Kč

Cena 76,00 Kč

img


PE-PO® - GEL hoří 100 % bez sazí a zápachu.
běžná cena 86,00 Kč

Cena 83,00 Kč

img


PE-PO® dřevěný podpalovač Na počátek letošní
běžná cena 47,50 Kč

Cena 45,00 Kč

img


PE-PO podpalovač z dřevité vlny je určen pro

Cena 53,00 Kč

img


Pozor! Tento produkt opět v nabídce! Standartní -
běžná cena 63,00 Kč

Cena 56,00 Kč

img


Pozor! Tento produkt opět v nabídce! Standartní -
běžná cena 65,00 Kč

Cena 56,00 Kč

img


Dřevěné uhlí ve větším, ekonomickém balení, vhodné

Cena 202,00 Kč



PE-PO® dřevěný podpalovač PE-PO dřevěný

Cena 18,00 Kč

img

Na idnes.cz napsali:

  • Nekupujte místo uhlí popel. Optimální uhlí na grilování nesmí být moc vlhké, jinak by špatně hořelo. Nesmí v něm být moc popela, ten nehoří, a zbytečně bychom tedy platili za něco, co nevyužijeme.
  • Aby se s ním kuchaři dobře pracovalo, nesmí být moc drobné, ani moc velké.
  • Musí mít dost takzvaného fixního uhlíku, čím více, tím déle bude uhlí hořet. A brikety? Ty musí být kromě toho všeho spojeny správným pojivem, které nebude při hoření smrdět.

Abychom zjistili, zda je takové dřevěné uhlí, které si kupujeme v hypermarketech, hobbymarketech a u čerpacích stanic, nechala redakce vyzkoušet 12 výrobků v Institutu pro testování a certifikaci ve Zlíně. Podle německé normy pro dřevěné uhlí a grilovací brikety, která nejlépe vystihuje užitné vlastnosti těchto výrobků. V tuzemsku totiž jejich výroba nepodléhá žádným zvláštním předpisům. A výsledek? Výrobky dobré, průměrné a horší. S některými se bude grilovat dobře, s jinými se může grilování prodražit. Rozhodně neprohloupíte, když vsadíte na výrobky, které skončily v testu na předních místech.

Až jedna čtvrtina popela! Vzhledem k tomu, že se uhlí kupuje na kila, popel není zrovna to, co by v něm zákazník potřeboval. Brikety pražské firmy měly 23 procent popela. Nikomu se asi nebude líbit, když si koupí čtvrtinu popela. Vyšší obsah popela, než připouští norma, mělo také uhlí z Brandýsku. Původ popela je třeba hledat v nečistotě a kvalitě surovin, ze kterých se uhlí vyrábí. \"Když budou třeba pálit větve, které byly od bláta, tak bude popel vyšší. Holé dřevo popel neudělá,\" vysvětluje Jiří Samsonek ze zkušebny, který test vedl. U briket může obsah popela zvýšit i nevhodné pojivo.

Na velikosti záleží Optimální kus dřevěného uhlíku má velikost od dvou do osmi centimetrů. Když jsou kousky menší, mohou hned při začátku grilování propadnout roštem, nehledě na nepříjemný prach, který se z pytle vyvalí při sypání. Příliš velké kusy jsou zase na obtíž při manipulaci a nehodí se na malé grily. Takové bylo uhlí slovenského výrobce. Mělo velmi vysoký obsah uhlíku, málo vlhkosti a popela, což je dobře, ale také poměrně velké částice, hodí se tedy spíš na velké ohniště, třeba pod prase. Uhlí, nebo brikety? Brikety, které jsou vyrobeny z drceného dřevěného uhlí a spojeny potravinářským pojivem, hoří déle, na druhou stranu některé mohou nepříjemně zavánět. \"Pokud výrobce použije nevhodné pojivo, hořící briketa může zapáchat,\" vysvětluje Jiří Samsonek. Nevhodným pojivem jsou třeba krmné otruby. Zkouška skutečně prokázala, že brikety zapáchají o něco víc než uhlí. U žádného vzorku však zkušebna nezjistila, že by vydávaly takový pach, který by mohl škodlivě ovlivnit grilované pokrmy. \"Není to závadné, ale někomu to může smrdět,\" vysvětluje Jiří Samsonek. \"Doporučil bych, aby si každý člověk vyzkoušel, jestli mu pach vadí, nebo ne. Každý je jinak citlivý.\"

VÍTĚZ TESTU Nejpříjemněji se bude kuchaři pracovat s dřevěným uhlím, které vyrábí SERVISLES. Výrobek stejné firmy uspěl nejlépe i mezi briketami spolu s výrobkem společnosti z Bohdanče

ZGViMDA